نشست خبری ششمین دو سالانه سراسری عکس نور
نشست خبری ششمین دو سالانه سراسری عکس نور با شعار خانواده عزتمند اقوام ایرانی «زنان عزتمند، مردان عزت آفرین، غرور ملی» برگزار شد.
ششمین دوسالانه سراسری عکس نور با شعار خانواده عزتمند اقوام ایرانی «زنان عزتمند، مردان عزت افرین، غرور ملی» صبح امروز به دبیری کمال الدین شاهرخ یکم اسفند ماه در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد.
کمال الدین شاهرخ در ابتدای صحبتهای خود گفت: امیدواریم این جشنواره فرصتی باشد که جلوههای ناب خانواده ایرانی نمایش داده شود. هدف ما از برپایی این دوره جشنواره نمایش تصاویر «خانواده عزتمند، مردان عزت افرین، غرور ملی» است.
جریان سازی عرصه خانواده از لنز دوربینها
وی در ادامه افزود: ولایت پذیری جوانان در دوران معاصر تمام توطئهها را خنثی کرده است. عوامل عزتمندی شامل اطاعت از خدا، ولایتمداری، بصیرت، شجاعت، ایثار، عفت و پاکدامنی، بی نیازی از دنیا و … است. پس این رویکرد از سر ضرورت برای جامعه اسلامی است. امیدواریم با دوربین عکاسی جریان سازی خانواده داشته باشیم.
وی طیف مورد عکاسی این جشنواره را خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران رزمندگان، مدافعان حرم، ایثار و مدافعین و مبارزین و نام آوران پزشکی هستهای کارافرینان و نخبگان و هنرمندان دانست که در گستره شهرها، روستاها و آنسوی مرزها هستند، همچنین اهداف این دو سالانه شامل توجه جامعه به نهادینه کردن خانواده عزتمند و تلاشگر و انقلابی و نقششان در جامعه، جریان سازی برای تبیین جایگاه پدر و مادر در رشد چهرههای خانواده عزتمند و … است.
در ادامه ایشان انتشار کتاب عکس به عنوان سند ملی و معرفی خانواده عزتمند، تهیه بانک تبلیغی و استفاده از ظرفیت هنرمندان عکاس از اهداف این جشنواره به شمار آوردند.
سه بخش تک عکس، مجموعه عکس و پویش مردمی
شاهرخ اظهار داشت: بخشهای مختلف این جشنواره دو بخش استانی و ملی در سه بخش تک عکس، مجموعه و پویش مردمی است، درمرحله نخست تمام آثار استانی ارسال و داوری شد، ۷۶ داور استانی مجرب داشتیم، منتخبین سه بخش مشخص شدند، در مرحله کشوری باز آثار داوری شد، در ۳۲ استان تعداد ۱۳هزار اثر از ۱۷۰۰عکاس رسید. ازین تعداد ۴۰اثر در بخش تک عکس و ۱۰ اثر مجموعه عکس به منتخب کشوری رسید که سرانجام آن هفته بعد در دو مرحله، یکی هشتم اسفند که افتتاحیه نمایشگاه آثار عکاسان منتخب است و نهم اسفند هم برنامه اعطای جوایز برگزیدگان خواهد بود. محمدرضا شریف زاده، محمدحسین حیدری از تهران و احمد تاجی و ناصر محمدی و مهدی تیرانی از داوران بخش ملی بودند.
نمایش آثار در گالری صبا
دبیر جشنواره گفت: آثار منتخب در مجموعه فرهنگی صبا تالار خیال ساعت ۱۸روز چهارشنبه هشتم بهمن به معرض نمایش خواهد بود. نمایشگاه یک هفته برقرار خواهد بود. عکاسان منتخب هم آثارشان در نمایشگاه به نمایش در میآید، ۱۶استان ما آثارشان به نمایشگاه آمده است.
وی یادآور شد: پنجشنبه صبح نهم اسفند اردوی راهیان پیشرفت در پارک فناوری هوا فضا برای عکاسان داریم که میتوانند آنجا عکاسی داشته باشند.
شاهرخ در بخش پرسش و پاسخ به توجه و نگاه خاص عکاسان در عرصه خانواده و توجه به زیبایی شناسی عکس و نگاه فنی عکاسی گفت: بحث استیتمنت برای ما خیلی مهم است درباره اش با عکاسان صحبت شده است که صورت بگیرد.
جوایز جشنواره
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جوایز جشنواره گفت: جوایز بخش مجموعه عکس نفر اول ۱۲میلیون، نفر دوم ۱۰ میلیون و نفر سوم ۷ میلیون و دو تقدیر هر کدام چهار میلیون خواهد بود. قطعا این مبلغ جبران زحمت عکاس نیست، اما سعی مان براین است که امکانات دیگری را برای عکاسان فراهم کنیم تا از آنها استفاده کنند. غیر از این تندیس جشنواره که از نمادهای شاخص ما بوده و کیفیت دارد، تقدیم نفرات اول تا سوم میشود.
وی اظهار داشت: در بخش آزاد هم علاوه بر تندیس جشنواره به نفر اول ۱۰میلیون و نفر دوم ۷ میلیون و نفر سوم ۵میلیون و تقدیر ۳میلیون اعطا خواهد شد. پویش عکس هم رتبه ندارد ولی هر عکس دو میلیون برای ۵ نفر هدیه دارد، البته به جز این تمام آثار هم حق تالیف دریافت خواهند کرد.
تصاویر هوش مصنوعی لطمه زننده است
وی درباره دیده شدن کارها گفت: در استانها کارها را شهری نمایش دادیم و با مراکز مختلف هنری و فرهنگی تهران هم صحبت کردیم و امیدوارم متولیان فرهنگی پای کار خانواده بیایند. منتها امروز تا حرف میشود میبینیم همه روی آوردند به هوش مصنوعی و این تصاویر را ما کم نمیبینیم، این لطمه زننده است، چون نمیخواهند هزینه برای عکس عکاس کنند.
وی اظهار داشت: امیدوارم با تاکیدات جامعه رسانهای توجه بیشتری داشته باشیم و افراد و مسئولان پای کار بیایند و عکسهای عکاسان را دریافت کنند و به هرحال آثار این عکاسان دست ما امانت است. هزینههای آنها تامین شود، فرسودگی و آسیبهای دوربین عکاسان هم جبران شود. در نهایت کار ما به انتشار کتاب عکس منتهی میشود، ما آثار منتخب دورههای قبل را هم میخواهیم در این نمایشگاه به نمایش بگذاریم.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار آنا گفت: بودجه جشنواره در حد پرداخت جوایز و گرفتن سالنی در شان عکاسان بوده و حتی مطمئن نیستیم کتاب این دوره را بتوانیم چاپ کنیم. تلاش داریم برخی مراکز فرهنگی را هم پای کار بیاوریم تا کتاب هم چاپ شود. من از ناصر افراسیابی دبیر اجرایی که عکاس پیشکسوت انقلاب و مستندنگاری و زینب حجتی ماسوله عضو دبیرخانه خیلی زحمت کشیدند و از آنها تشکر میکنم.
وی در پایان گفت: بنا داریم مراسم اختتامیه را با حضور و تقدیر از خانواده شهید امیر عبداللهیان، شهید رکن آبادی، شهید رییسی و دو نفر از پیشکسوتان زنده یاد مرتضی دهداری عکاس با سابقه آبادان و منوچهر یگانه دوست برگزار کنیم.